fbpx

LA FORMACIÓ ÉS UN GUANY, NO UNA PÈRDUA DE TEMPS.

A l’empresari d’avui:

Els teus èxits, com el de tot empresari esdevenen d’hores de feina, d’esforç, de feixugues presses de decisions, de respondre a les necessitats de l’equip però per sobre de tot de la teva passió pel que serveixes i pel per a què ho serveixes. Com a empresari necessites satisfer al teu client i la satisfacció d’aquest escau en tres aspectes fonamentals: la qualitat, el cost i el servei. Satisfer aquests aspectes no depèn tan sols de tu, depèn de tot l’equip. Cadascun dels teus treballadors és bàsic per complaure al client.

Un equip motivat i ben alineat que treballa amb ganes i passió, probablement serà més efectiu i afectiu cap el client que aquell que no es sent motivat, aquell que no treballa malament i acaba fent el que se li demana però amb poca esma i motivació.

Tant de bo en la teva empresa i després d’aquest any tan especial el teu equip estigui enfocat en el que fa amb les ganes i la motivació que fa falta per aconseguir els resultats que esperes. 

Així i tot, et proposo una formació en motivació intrínseca per tos els teus equips, per cadascun del teus empleats. És la teva gent, gent que confia en tu i que necessita que tu també ho facis amb ella. Reconeix i potència el talent del teu treballador formant-lo en lideratge motivacional, la riquesa de cadascú es troba en el seu interior, no pas en l’exterior. Som actitud, creem el que creiem.

És important tenir en compte la influència que té en els resultats de les empreses, la motivació i el benestar del col·laborador per aconseguir objectius ambiciosos i generar un ambient laboral que sigui propici per tots.

Un dels mètodes més utilitzats avui en dia és el Coaching adaptat a l’empresa. Aquest s’estableix com una de les grans eines per la gestió humana de l’empresa. Sessions individuals o grupal,  per millorar la motivació i el rendiment del recurs humà, sempre amb l’objectiu de millorar la comunicació entre les persones, aconseguir una major motivació laboral i millorar el rendiment dels treballadors i  equips de treball potenciant les qualitats individuals i per tant, del grup en general.

L’empleat motivat, inspirat i agraït és una benedicció per l’empresa mentre que el empleat cínic, amargat i frustrat pot arribar a tenir un impacte directe i negatiu en la productivitat, la facturació i la moral de l’empresa.

OBJECTIU- 

  • Integrar la necessitat d’implicació de cada un dels treballadors per aconseguir un objectiu comú.
  • Augmentar la productivitat empresarial.  Més motivació, més implicació, per part dels treballadors, millors resultats, millors sensacions individuals.
  • Sentir-se el treballador realitzat en el lloc de treball i identificar-se amb els valors de l’ empresa,  sentint-se part important de l’organització.

PROCEDIMENT-

Acompanyar i guiar al conjunt tenint en compte els factors que més influeixen en la motivació laboral:

  • Que el treballador es senti còmode en el seu lloc de feina, exercint amb satisfacció les funcions individuals que li han estat encomanades.
  • Que el treballador senti que té participació en l’empresa permetent-li tant com sigui possible la seva autonomia a l’efectuar les seves funcions.
  • Que el treballador es senti immers en un bon clima de treball.
  • Que el treballador estigui d’acord amb les condicions laborals acordades

entre ell i l’empresa.

PLA D’ACCIÓ –

Personalitzat segons les necessitats actuals de l’empresa.

ANNA MATAS

AMT Emotional Intelligence Consulting.

Coach Empresarial.

anna@annamatas.com

www.annamatas.com